[ Socialistisk Arbejderavis nr. 293 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 30 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 293

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Verdens ledere redder ikke klimaet: Vores magt kan redde kloden

293

1

dec 09

 

Vi får at vide at vi skal tage cyklen eller toget, men et næsten enigt folketing bygger flere motorveje frem for cykelstier og jernbaner.

 

Jørn Andersen: Klimatopmøde uden resultater: Vi må selv kæmpe for CO2-reduktioner

293

1

dec 09

 

„Selv om udsigterne til voldsomt stigende global opvarmning kan ramme et meget stort antal mennesker og værdier, så er disse elementer stort set fraværende i politik- og beslutnings-sammenhænge.“

 

Lene Junker: Exit-strategi = mere krig

293

2

dec 09

 

De tragiske følger af 8 års krig i Afghanistan er nu ved at gå op for befolkningerne i USA og NATO-landene. Afghanerne har for længst mistet troen på, at USA’s og NATO’s militære tilstedeværelse er af det gode.

 

Jesper Høi Kanne: USA og NATO kan ikke vinde i Afghanistan

293

2

dec 09

 

Hvis man troede at Obama i det Hvide Hus ville stoppe krigen mod terror, så tog man fejl. Det endelige bevis kom, da Obama i en tale den 1. december lovede at sende 30.000 ekstra tropper til Afghanistan. Anders Fogh Rasmussen fulgte op og annoncerede, at resten af NATO ville stille med 5.000 ekstra soldater.

 

Lene Junker: Skal Danmark støtte Obamas optrapning af krigen i Afghanistan?

293

2

dec 09

 

Efterårets internationale debat om Afghanistan har også fundet vej til Danmark. Flere rejser tvivl om formålet med at være i Afghanistan, og modstanden mod krigen vokser. Det har også tvunget regeringen til at overveje den strategi, som blev vedtaget i 2008 med støtte fra DF, S og R.

 

Pernille Cauchi: „Enten bliver du integreret på Dansk Folkepartis præmisser eller også kan du rejse ad helvede til, og vi skal nok hjælpe dig på vej.“

293

3

dec 09

 

Det er beskeden til flygtninge og udlændinge fra ikke-vestlige lande, som har haft lovligt ophold i Danmark i over 5 år. Dansk Folkeparti har i finansloven fået ændret den såkaldte repatrieringslov således at flygtninge, familiesammenførte til flygtninge og andre familiesammenførte til udlændinge kan få tilbud om 100.000 kr., hvis de opgiver deres opholdstilladelse i Danmark.

 

Det mener vi: De falske løsningers tid er forbi

293

3

dec 09

 

Lømmelpakke, bure, vandkanoner og anholdelse af aktivister for at sove i en bygning, de havde lejet til at sove i. Politiet og VKO gør hvad de kan for at skræmme folk fra at deltage i protesterne i forbindelse med klimatopmødet. Skræmmekampagnen har også et andet formål. Den skal flytte fokus fra, at verdens ledere kun kan blive enige om at lade kloden brænde i deres forsøg på at redde de tilbageværende profitter.

 

Christine Kyndi: Pædagoger i kamp mod nedskæringer

293

4

dec 09

 

I november aktionerede pædagoger og forældre mod nedskæringer på ca. 250 millioner kroner på børne- og ungeområdet i Københavns kommune. Specielt var de imod besparelser på 47 millioner på kompensationsordningen, der giver ekstra penge til institutioner i bygninger med uhensigtsmæssige forhold. Disse besparelser ville ramme enormt skævt og betyde, at nogle institutioner skulle spare 15-20 pct.

 

Jakob Nerup: Angreb på fagligt aktive

293

4

dec 09

 

En millionbod truer københavnske fagforeningsledere. Den Kommunale Arbejdsgiverforening (KL) har indklaget Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) for arbejdsretten med påstand om, at de støtter strejker. KL anklager Jan Hoby, socialist og næstformand i LFS, for at støtte strejkerne og forældreblokaderne op til kommunalvalget 17. november.

 

Jakob L. Krogh: Kommunalvalg: Muligheder for Enhedslisten

293

5

dec 09

 

Kommunalvalget betød en massiv fremgang på 7,1 pct. for SF, især på bekostning af Socialdemokraterne og De Radikale, men også Enhedslisten tabte 0,4 pct.

 

Freddie Nielsen: „For den mindste forbedring“ – om venstrefløjen, reformer og magten

293

5

dec 09

 

Gang på gang støder man på sætningen „loven er vedtaget af alle folketingets partier minus Enhedslisten“. Der er ganske vist dem, der mener, at det betyder at EL har sat sig uden for indflydelse, men i virkeligheden er det et styrketegn for socialister, at de ikke lader sig fange ind af alle hånde forlig og politiske studehandler.

 

Jakob Nerup: Krisen er ikke forbi

293

6

dec 09

 

„Nu bliver det bedre.“ „Finanskrisen er fortid.“ „Til næste år kommer væksten igen.“ Politikere, bankøkonomer og medier står i kø for at tale krisen væk og væksten i gang. Selvfølgelig ønsker vi, at de har ret, for så bliver vi ikke fyret, velfærden kan undgå besparelser, og vi kan finde en billig bolig. Men desværre taler realiteterne imod dem.

 

Mette Hermansen + Alexander Lassithiotakis: Introduktion til socialisme: Hvad skal den revolution egentlig?

293

6

dec 09

 

En revolution bliver oftest fremstillet som et udemokratisk kup, som en lille gruppe af socialister har fundet på skal gennemføres. I virkeligheden er det lige omvendt; revolutionen er både fredelig, demokratisk og nødvendig for det store flertal.

 

Mikkel Birk Jespersen: Tør vi lægge vores fremtid i hænderne på FN?

293

7

dec 09

 

Der er intet, der tyder på, at den forsamling mennesker, der har sat hinanden stævne i Bella Centret, vil løse klimakrisen; selv om de hævder det. For i virkeligheden fremmer de for få og forkerte løsninger.

 

Klimatopmøde for folket – en guide for klima-aktivister

293

8

dec 09

 

Under klimatopmødet i København foregår der meget andet end de officielle forhandlinger mellem politikere, embedsmænd og multinationale virksomheder i Bella Centret. For klimaaktivister fra hele verden er COP15 nemlig en anledning til at mobilisere flere til kampen, protestere i gaderne og diskutere klimaproblemer, løsninger og opbygningen af en stærk international klimabevægelse.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Reclaim Power – Pushing for Climate Justice

293

9

dec 09

 

Jesper Juul Mikkelsen har talt med David Balleby Rønbach, der er aktivist fra Climate Justice Action (CJA), for at høre mere om CJA og hvad planerne er under topmødet.

 

Christine Kyndi + Anne A. Lange: Hvorfor kan klimakrisen ikke løses på markedets præmisser?

293

10

dec 09

 

Truslen fra global opvarmning kræver radikale løsninger. Den måde, der produceres på under kapitalismen, er i konflikt med naturen og skal ændres fundamentalt for at forhindre de truende klimaforandringer. Men kan kapitalismen rumme en grøn revolution?

 

Lisbeth Bryhl: Frifindelser førte til lømmelpakke

293

11

dec 09

 

Det var ikke muligt for politi og anklagemyndigheden at få dømt uskyldige demonstranter efter rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej. Derfor er loven nu lavet om.

 

Jakob L. Krogh: Nok er nok!

293

11

dec 09

 

50 skraldemænd fra firmaet H.C. Svendsen (HCS) blev i midten af oktober fyret efter tre ugers strejke, fordi de krævede ordentlige arbejdsforhold.

 

Jakob Nerup: Finanslov 2010: Kapitalens husholdning

293

12

dec 09

 

Hvert år vedtager det danske Folketing en finanslov. Det er statens budget, som regulerer udgifter for 670 milliarder kroner og indtægter for 576 milliarder kroner. Pengene fordeles efter et større forhandlingscirkus, hvor teatertorden og Dansk Folkepartis rituelle islamofobi fylder det meste. For realiteten er, at kun meget få penge aftales ved selve finanslovforhandlingerne. I år kun 16,5 milliarder kroner, hvilket svarer til 2,5 pct. af finansloven.

 

Henrik Herløv Lund: Finanslov 2010: Nyliberalistisk krisepolitik kørt fast

293

12

dec 09

 

Med finansloven for 2010 har regeringen Lars Løkke Rasmussen fået vedtaget sin første egenhændige finanslov. Men, selvom der synes at være et opsving på vej, tyder alt på, at ledigheden fortsat vil være stor og stigende i de kommende år Krisen er med andre ord langt fra ovre og arbejdsløsheden endnu mindre.

 

Pelle Vedel Drews + Dennis Strøm Petersen: Hvorfor blive organiseret socialist?

293

13

dec 09

 

På Århus Universitet, var der i 70erne en studiegruppe, der blev kaldt Mediciner Fronten. Mediciner Fronten var en gruppe af venstreorienteret medicinstuderende, som sammen læste Kapitalen og diskuterede Marx og den kapitalistiske samfundsstruktur.

 

Jakob L. Krogh: Fra „The Battle of Seattle“ til klimatopmøde

293

14

dec 09

 

„Those who were arguing they were going to shut the WTO down were in fact successful today.“

 

Lisa M. Ødegaard: Influenzavaccine – folkesundhed eller kapitalisme?

293

15

dec 09

 

I april i år blev de første tilfælde af H1N1 påvist i Norge, hvorefter Sundhedsstyrelsen iværksatte et intensivt vaccinationsprogram. Fodboldstadioner blev åbnet som vaccinationscentre, med det formål at vaccinere flere tusind mennesker hver dag.

 

Jørn Andersen: Klimakamp efter topmødet

293

16

dec 09

 

Hvis man tror, at klimatopmødet ikke vil forandre noget, så tager man fejl. Topmødet vil ganske vist ikke gøre noget mod klimatruslen. Men topmødet vil for tusindvis af mennesker fjerne illusionen om, at det var herfra løsningerne ville komme.

 

Jonathan Neale: København: Forræderiet

293

 

dec 09

 

En stor uret er blevet begået i København, og en ny global bevægelse er blevet født.
Alt. url: Original English

 

Jonathan Neale: København: Den nye globale bevægelse

293

 

dec 09

 

I København oplevede vi fødslen af en ny global bevægelse.
Alt. url: Original English

 

Socialistisk Arbejderavis nr. 293 i PDF-format

293

99

dec 09

 

Socialistisk Arbejderavis nr. 293 (for-udgave 5. december, A4) i PDF-format

293

99

dec 09

 

12dec09 Climate demonstration in Copenhagen: Ian Terry speaks at Bella Center

293

 

dec 09

 

Ian Terry was a worker at Vestas on the Isle of Wight until he with 600 others lost his job this summer. With about 20 fellow workers he occupied their factory.
Watch the video from his speech at the Bella Center.

 

Der blev fundet 30 artikler

< Nr. 292 –– Nr. 294 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 02:16