Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Tema: SF

SF
Det mener vi: Fra fjendeland til venneland
Socialistisk Arbejderavis nr. 336, feb 14 – side 3
Note: Både SF og Enhedslisten gik til valg på en strategi om at trække en ny socialdemokratisk regering til venstre. For ingen af de to partier er den opgave lykkedes.
 
Jørn Andersen: SF, velkommen tilbage til virkeligheden
Socialistisk Arbejderavis nr. 335, jan 14 
Note: Det var en meget naiv drøm, SF forsøgte at realisere, da de i 2011 gjorde sig til en del af SRSF-regeringen.
 
Jørn Andersen + Jesper Juul Mikkelsen: Annette Vilhelmsen vandt – stort tillykke til os alle sammen
Socialistisk Arbejderavis nr. 323, sep 12 
Note: ”Færre skal være på overførselsindkomst, og flere skal i arbejde. Det sker kun i en globaliseret verden ved at tage hensyn til de vilkår, der er i Danmark, så det kan svare sig at have virksomhed i landet.” Dette er ikke en udtalelse fra Lars Løkke, men fra SFs afgående erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn.
 
Bo Nielsen: Krigsmodstanderen, Lune Villy og den dårlige slipseknude
Socialistisk Arbejderavis nr. 323, sep 12 – side 2
Note: Krigsmodstanderen: Nullerne blev det kulsorteste årti siden 2. verdenskrig, hvor et borgerligt flertal anført af Anders Fogh Rasmussen satte kursen mod et langt mere borgerligt, asocialt og fremmedfjendsk Danmark.
 
Jørn Andersen: Over-SF mod under-SF
Socialistisk Arbejderavis nr. 323, sep 12 – side 2
Note: I politik er det ikke altid man får opbakning for, hvad man siger, men for, hvad folk tror – eller håber – man siger. Det gælder i høj grad for formandsvalget i SF.
 
Lars Henrik Carlskov: 2. udgave: SF-kandidat Tesfayes socialisme: Hverken moderne, praktisk eller socialisme
Socialistisk Arbejderavis nr. 318, mar 12 
Note: SF’eren Mattias Tesfaye har vakt stor røre både i medierne og sit eget parti med sine teser om en ”moderne” og ”praktisk” socialisme.
 
Christine Kyndi: Hvornår stopper det?
Socialistisk Arbejderavis nr. 318, mar 12 – side 3
Note: Socialdemokratiet har sat velfærdsstaten til debat. Er der råd og er danskerne i virkeligheden for gode til at kræve?
 
Jørn Andersen: Det går stærkt i SF
Socialistisk Arbejderavis nr. 318, mar 12 – side 3
Note: Det er næsten lidt synd for SF’s Villy Søvndal. Nu havde han ellers lige fundet en sag, der kunne sætte lidt glans på den slidte glorie: ”Det skal nu være bandlyst at bruge oplysninger fremskaffet ved hjælp af tortur i de danske myndigheders efterforskning,” sagde han til søndags-Berlingeren 11. marts.
 
Jørn Andersen: SF sælger ud
Socialistisk Arbejderavis nr. 311, aug 11 
Note: Allerede inden den nye regering er dannet, ser det ud til, at SF har solgt ud af stort set alt, hvad de gik til valg på. De kommer ganske vist i regering – men de kommer til at føre ”blå” politik.
 
Jakob Nerup: Valgtillæg: Er Fair Løsning virkelig FAIR?
Socialistisk Arbejderavis nr. 311, aug 11 – side 20
Note: Socialdemokraterne og SF går til valg på Fair Løsning. Det skal signalere en anden og mere solidarisk plan for Danmarks økonomi end de borgerlige. Men er planen fair for arbejderklassen?
 
Jørn Andersen: Hey SF, hvordan synes I selv det går?
Socialistisk Arbejderavis nr. 310, jul 11 – side 16
Note: Den 24. juni stemte SF sammen med Socialdemokraterne for endnu en VKO-stramning af udlændingepolitikken: Søren Pinds “skærpede udvisningsregler”. Men flere SF’ere havde på forhånd bedt om at være “fraværende” ved afstemningen.
 
Jørn Andersen: Krise og modstand under en ”rød” regering
Socialistisk Arbejderavis nr. 309, maj 11 – side 16
Note: Håbet om at komme af med VKO-regeringen ved næste valg er langt større end forventningerne til, hvad S-SF kan levere.
 
Lars Henrik Carlskov: S-SF til tjeneste for erhvervslivet
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 6
Note: Udsigten til snart at kunne overtage regeringsmagten har fået S-SF til at indlede et kraftigt bejleri til erhvervslivet. Politikens økonomiske kommentator, Niels Lunde, kunne således for nylig afsløre, at de to partier i dybeste hemmelighed har holdt en række møder med erhvervslivets topchefer.
 
Hans Jørgen Vad: Villys destruktive kynisme
Socialistisk Arbejderavis nr. 304, dec 10 – side 3
Note: Mange – ikke kun på venstrefløjen – var ved at få kaffen galt i halsen, da Villy Søvndal udråbte alle på venstrefløjen, som var imod det nye pointsystem for familiesammenføring, til ”kynikere”. Og det med rette! For det ramte jo alle, som ikke pr. refleks støttede det, som fremstod som rene DF-krav.
 
Det mener vi: Bliver Mærsk Mc-Kinney Møller hovedtaler på SF’s næste årsmøde?
Socialistisk Arbejderavis nr. 297, apr 10 – side 3
Note: Novozymes tale på SF’s landsmøde beskrives af SF som visionær med hensyn til velfærd, klima og arbejdspladser. Når et parti der kalder sig socialistisk giver ukritisk ros til en af Danmarks største kapitalister giver ordet socialisme ikke længere mening.
 
Lars Henrik Carlskov: SF’s retspolitik: – et overraskende skridt til venstre?
Socialistisk Arbejderavis nr. 297, apr 10 – side 11
Note: Retspolitikken er et af de områder, hvor SF er blevet kritiseret mest for at dreje til højre. Alligevel har højtstående SF’ere ved flere lejligheder hævdet, at den nye linje faktisk er mere venstreorienteret og „klassebevidst“.
 
Lene Junker: S-SF lover fair forandring og tryghed om skat og velfærd: VKO version 2?
Socialistisk Arbejderavis nr. 291, sep 09 – side 4
Note: For nylig offentliggjorde S og SF et fælles forslag til skattereform. De kalder selv reformen „Fair Forandring“.
 
Martin B. Johansen: Hvornår lærer SF af sin egen historie?
Socialistisk Arbejderavis nr. 291, sep 09 – side 4
Note: SF-formand Villy Søvndal har grund til at smile bredt på billederne af ham og Helle Thorning. Udover at have skaffet SF historisk høje stemmetal i opinionsmålingerne har han opnået to ting, som ingen af hans forgængere opnåede: Han har udformet et fælles valggrundlag med Socialdemokraterne, og han er direkte blevet lovet ministerposter til SF.
 
Lene Junker: Hvad sker der for SF?
Socialistisk Arbejderavis nr. 288, apr 09 – side 9
Note: Mange fredsfolk, antimilitarister og krigsmodstandere har haft deres politiske ståsted i SF gennem de sidste 50 år.
 
Martin B. Johansen: Anmeldelse: Özlem Cekic: Fra Føtex til Folketinget
Socialistisk Arbejderavis nr. 287, mar 09 – side 11
Note: Det kan virke prætentiøst, når en blot 32-årig politiker udsender en erindringsbog. Ikke mindst, når forfatteren selv udtaler: “Min personlige historie er ikke interessant.”
 
Freddie Nielsen: SF på toppen – er der en pris for fremgangen?
Socialistisk Arbejderavis nr. 287, mar 09 – side 13
Note: Socialistisk Folkeparti (SF) fylder 50 år, og det sker i en tid hvor meningsmålingerne aldrig har været bedre for SF. Partiet ligger til at få mellem 19og 22 % af stemmerne – i enkelte målinger overhaler SF Venstre som landets næststørste parti.
 
Jakob L. Krogh: Når modstand bliver til taktiske alliancer
Socialistisk Arbejderavis nr. 281, aug 08 – side 3
Note: SF drømmer om en regering sammen med S og evt. R efter næste valg. Dette blev endnu mere tydeligt med SF’s sidste to udspil, hvor SF vil stemme for VK(O) regeringens finanslove og har indgået en politisk aftale med S, der freder 24 års reglen, og tilknytningskravet. Dermed er to store forhindringer for at SF kan indgå i en regering med S og R fjernet.
 
Jørn Andersen: SF ved en skillevej
Socialistisk Arbejderavis nr. 277, mar 08 – side 8
Note: Når SF holder landsmøde 11.-13. april har Villy Søvndal været formand i 3 år. Han – og vi andre – kan se tilbage på 3 år med lutter fremgang for SF: Medlemstallet er fordoblet og vælger-tilslutningen 3-doblet iflg. meningsmålinger.
Spørgsmålet er kun: Hvad skal fremgangen bruges til?
 
Alexander Lassithiotakis: Hvor vil du hen, Villy?
Socialistisk Arbejderavis nr. 277, mar 08 – side 16
Note: SF førte med Villy Søvndal i spidsen en eksemplarisk valgkamp. SF blev belønnet, fordi de signalerede et troværdigt alternativ til venstre for den grumsede nyliberale midte. Desværre har Søvndal på det sidste skuffet dem, der troede, at han ville være repræsentant for et alternativ til højrefløjens racisme.
 
Alexander Lassithiotakis: Tillæg: Hvor vil du hen, Villy?
Socialistisk Arbejderavis nr. 276, feb 08 – side 51
Note: SF førte med Villy Søvndal i spidsen en eksemplarisk valgkamp. SF blev belønnet, fordi de signallerede et troværdigt alternativ til venstre for den grumsede nyliberale midte.
Desværre har Søvndal på det sidste skuffet dem, der troede at han ville være repræsentant for et alternativ til højrefløjens racisme.
 
Alexander Lassithiotakis: Valgtillæg: Villy kører med klatten
Socialistisk Arbejderavis nr. 273, okt 07 – side 54
Note: SF går frem. Og det er ikke så mærkeligt. Partiet har, med Villy Søvndal i spidsen, formået at profilere sig skarpt som alternativ til Foghs og Pias Politik.
 
Jesper Juul Mikkelsen: Kommentar: Forvirring og formandsvalg hos SF
Socialistisk Arbejderavis nr. 240, mar 05 – side 3
Note: Efter endnu et valgnederlag er SF i gang med en større selvransagelse og en diskussion om hvilken vej SF skal gå. Men det ser desværre ikke ud til, at SF har fundet nogen vej ud af deres nedadgående spiral.
 
Poul Erik Kristensen: SF-toppens højreskred
Socialistisk Arbejderavis nr. 226, mar 04 – side 2
Note: Holger vil være minister. Anne Baastrup m.fl. vil tvangsflytte indvandrere, EU skal optræde som en militær supermagt, og borgmester Flemming Christensen i Vejle er godt i gang med at smadre skraldemændenes arbejdsmiljø gennem udliciteringer.
 
Peter Iversen: Vejle: SF-borgmester vil fyre skraldemændene
Socialistisk Arbejderavis nr. 219, okt 03 – side 11
Note: Borgmesteren i Vejle, Flemming Christensen fra SF, vil ikke overtage de 16 skraldemænd, der i øjeblikket tømmer skrald i Vejle og som endnu er ansat i entreprenørfirmaet Marius Pedersen.
 
Jan Hoby: SF og Enhedslisten på skråplan i København
Socialistisk Arbejderavis nr. 217, aug 03 – side 4
Note: Med Børneplanen står man i dag i en situation, hvor hverdagen bliver forringet for hundredvis af børn, og ansatte vil få dårligere fysisk og psynkisk arbejdsmiljø i 44 daginstitutioner.
 
Jørn Andersen: Kommentar: SF’s farlige alternativ (til USA)
Socialistisk Arbejderavis nr. 215, jun 03 – side 6
Note: “EU skal være USA’s modvægt”
Pernille Frahm, SF-medlem af EU-parlamentet, i Politiken 24.3.03.
 
Alexander Lassithiotakis: Forrykt SF-ryk til højre: – nu må venstrefløjen på banen
Socialistisk Arbejderavis nr. 200, jan 02 – side 2
Note: “Fremtiden ligger til venstre” er overskriften på Holger K.’s nyskrevne 16 teser om venstrefløjen i det 21. århundrede.
 
Margit Johansen: SF: Et ryk til venstre
Socialistisk Arbejderavis nr. 183, jun 00 – side 2
Note: På SF’s landsmøde i maj tog partiet et klart ryk til venstre og placerede sig klart til venstre for midten. Lever de op til det, vil de kunne inddrages mere aktivt i strejker, studenterkamp m.m.
 
Rasmus Keis: Socialistisk Folkeparti – hvad kan fremgangen bruges til?
Socialistisk Revy nr. 12, feb 99 – side 18
Note: Socialdemokratiets krise ovenpå efterlønsforræderiet har givet SF stor fremgang i meningsmålingerne. Rasmus Keis spørger, hvad SF vil bruge sin nye position til og kigger på erfaringerne fra sidst der var et arbejderflertal.
 
Jørn Andersen: Efter SF’s nej til Amsterdam-traktaten: Nej til liberalismens og racismens Europa
Socialistisk Arbejderavis nr. 166, sep 97 – side 4
Note: SF’s nej til Amsterdam-traktaten er af stor betydning for EU-modstanden. Men det betyder ikke, at SF har opgivet sin ønsketænkning om EU.
 
SF’s bristede illusioner
Socialistisk Arbejderavis nr. 160, jun 97 – side 2
Note: Det er illusorisk at tro, at arbejdsgiveres ansættelsespolitik kan styres af staten.
 
SF’s velfærdsprogram: Undergraver SF velfærden?
Socialistisk Arbejderavis nr. 153, feb 97 – side 4
Note: SF’s forretningsudvalg har udarbejdet et forslag til nyt velfærdsprogram, “Videre med Velfærdssamfundet“, som skal behandles på SF’s landsmøde i april måned.
 
Charlie Lywood: SF og Enhedslisten: Ingen magt bag de gode ideer
Socialistisk Arbejderavis nr. 149, dec 96 – side 2
Note: Mange socialister knytter forhåbninger til SF og Enhedslistens politiske comeback. Det er godt, at regeringen er blevet tvunget til at bruge venstrefløjens stemmer. Men der er problemer, som de to partiers strategi ikke kan overkomme.
 
Jørn Andersen: Efter SF’s landsmøde: Socialistisk Forvirring
Socialistisk Arbejderavis nr. 116, jun 95 – side 6
Note: SF vil lægge kursen til venstre. Men partiet vil blive tvunget til at vælge mellem hensyn til budgetter og hensyn til mennesker.
 
Systemet på vrangen (Jes Lunde, SF): Intet at frygte
Socialistisk Arbejderavis nr. 107, sep 94 – side 4
Note: Har direktørerne og børsspekulanterne noget at frygte, hvis SF får større indflydelse i Folketinget?
 
Tom Christiansen: Bog: Holger K. Nielsen: “Frihed i fællesskab – moderne socialisme”: Afmagt i stedet for visioner
Socialistisk Arbejderavis nr. 104, jun 94 – side 13
Note: Holger K. har gode argumenter mod nyliberalismen. Til gengæld opstiller han ikke noget troværdigt socialistisk alternativ.
 
Ågot Berger: SF og socialismen
International Socialisme nr. 7, feb 94 – side 15
Note: Analyserer SFs problemer og giver en forklaring på, hvordan SFs problemer hænger sammen med deres reformistiske grundlag.
 
Henrik Friis Madsen: Anmeldelse: En bedre verdensorden? (Gert Petersen: "En ny verdensorden – ja, men en bedre!")
International Socialisme nr. 3, dec 92 – side 32
Note: Den nyligt udkomne bog, "En ny verdensorden? – ja, men en bedre", skrevet af SF's mangeårige formand, Gert Petersen, er et forsøg på at give et overblik over de forandringer, som verden og de internationale, politiske strukturer har undergået de sidste 5 år, samt at fremføre forfatterens forslag til en ny og bedre verdensorden end den, som netop er gået ned med flaget.
 
Hans Erik Madsen: SF-farvel til solidarisk pension
Socialistisk Arbejderavis nr. 53, okt 89 – side 3
Note: Der snakkes pensionsreform som aldrig før. Socialdemokratiet og LO-pamperne vejrer morgenluft. De konservative er nemlig med på den. Trepartsforhandlingerne skal bruges til at pensionsdække alle lønmodtagere.
 
Joan Hansen: SF mener lønkrav er uansvarligt: Mindre slik
Socialistisk Arbejderavis nr. 41, aug 88 – side 3
Note: »Den ustandselige kræven ind, hvor lønniveauet hele tiden presses i vejret af grupper, der henviser til, at andre har fået mere, fører til uansvarlighed og ødelæggende forbrug.« (Christian Bundgård, SF)
 
Ågot Berger: SF's dannelse og historie: Socialisme på dansk?
Socialistisk Arbejderavis nr. 31, aug 87 – side 10
Note: SF står til en pæn fremgang ved næste valg. Mange radikaliserede arbejdere vender blikket mod SF, fordi de er trætte af socialdemokraternes forsøg på at være mere borgerlige end de borgerlige partier selv. Er SF alternativet for socialister i dag?
 
Poul Erik Kristensen: SF’s landsmøde: Frie hænder til udsalg
Socialistisk Arbejderavis nr. 30, jun 87 – side 2
Note: Mange danskere starter bededagsferien med at spise varme hveder. I SF er det efterhånden blevet en tradition, at man benytter bededagsferien til at sluge glohede politiske kartofler.
 
Pia Larsen: Overskudsdeling: Dig og Børsen
Socialistisk Arbejderavis nr. 22, sep 86 – side 5
Note: Selvfølgelig vil vi have overskuddet.
 
Jason Meyler: SF forsikrer de borgerlige: Ingen grund til panik
Socialistisk Arbejderavis nr. 21, aug 86 – side 5
Note: Det bliver bedre næste gang. Det har været det dybtgående håb, mange har om næste arbejderflertals regering.
 
SD/SF: Hurra for den lille forskel
Socialistisk Arbejderavis nr. 20, jun 86 – side 3
Note: I LO-bladet sidste måned slår Socialdemokratiets politiske ordfører Svend Auken på valgtrommen: “De borgerlige har tabt pusten i en sådan grad, at regeringen er i opløsning. Vi må bruge ekstra kræfter på at få offentligheden gjort klart, at Socialdemokratiet står med et solidt alternativ til fordel for hele vores samfund.”
 
Martin B. Johansen: Arbejderflertallet 1966-67: Det ‘røde’ kabinet
Socialistisk Arbejderavis nr. 9, maj 85 – side 4
Note: Folketingsvalget i november 1966 resulterede i en hidtil ukendt situation i Danmark. Socialdemokratiet og SF opnåede tilsammen 89 mandater og kunne dermed mønstre historiens største »arbejderflertal«.
 

Der blev fundet 51 artikler

 

 

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside