Tema: Krise og modstand (DK)
Se også: Se også: Faglig kamp 2001-2010; Overenskomst 2010
- Krise og modstand (DK)
Se også: Faglig kamp 2001-2010; Overenskomst 2010 - Anders Bæk Simonsen: Vækstplan “Danmark ud af krisen”: Milliarder til arbejdsgiverne – uden sikkerhed for jobs
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 2
Note: Regeringen har fremlagt en vækstplan, som lige så godt kunne være fremlagt af en Løkke-regering.
- Kasper Pauli Pedersen: Krisen i et dansk perspektiv
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 3
Note: Det skorter ikke på forslag fra regeringen til, hvordan vi kommer ud på den anden side af krisen med skindet på næsen og endda stærkere, end da vi ramte denne. Men hvordan ser det ud, hvis man ser regeringens strategi efter i sømmene?
- Interview om skattereformen: ”Regeringen skal trækkes til venstre”
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 8
Note: Socialistisk Arbejderavis har interviewet Viktoria Risbjerg fra SUF til et protestmøde mod skattereformen indkaldt dagen efter, at regeringen indgik aftale med de borgerlige.
- Hans Jørgen Vad: Stormøde i Århus og tillidsmandsmøde i København: Er bevægelsen fra 2006 igen på vej?
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 9
Note: Det er nu seks år siden, at vi sidste gang så en større velfærdsbevægelse her i landet. Det startede med betydelige demonstrationer landet over i maj og kulminerede i en voldsom demonstrations- og strejkebevægelse mod kommunale besparelser i efteråret – især i Østjylland.
- Anne A. Lange: Interview efter trepartsforhandlingerne: ”Der har også været meget tudefjæs fra fagforeningens ledere”
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 13
Note: I juni måned har vi været vidner til et drama i den danske fagbevægelse og på den politiske scene. I perioden op til trepartsforhandlingerne begyndte mange almindelige medlemmer og tillidsmænd at blive mere og mere skeptiske omkring det som man hørte om hvad der blev lagt op til i forhandlingerne.
- Jens F Andersen: København: Folkets Parlament på Rådhuspladsen
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 15
Note: Mandag den 4. juni samlede Folkets Parlament ca. 500 mennesker til demonstration på Rådhuspladsen i København, mod regeringens planlagte forringelser for flexjobbere og førtidspensionister.
- Jørn Andersen: En sejr for arbejderklassen
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 16
Note: Den, der ikke kan skelne sejr fra nederlag, lærer aldrig at vinde. For arbejderklassen i Danmark var kampen om helligdagstyveriet en sejr.
- Lene Junker: Fynsk Forår fortsætter ...
Socialistisk Arbejderavis nr. 318, mar 12 – side 10
Note: Efter den succesfulde demonstration 1. februar fortsætter Fynsk Forår sine aktiviteter på Facebook og i den virkelige verden.
- IS/U: Udtalelse fra Internationale Socialisters landsmøde 2012: Sådan opbygger vi modstanden
Socialistisk Arbejderavis nr. 317, feb 12
Note: Krisepolitikken har hidtil kun mødt sporadisk modstand – og væsentligst af symbolsk art som demonstrationerne mod velfærdsforringelser under VKO og protester fra tillidsmandsmøder. Så skuffede forventninger over den nye regerings brudte løfter er i første omgang ikke noget der samler til modstand, snarere apati.
- Christine Kyndi: ”Bunden er gået ud af C20”
Socialistisk Arbejderavis nr. 313, okt 11 – side 6
Note: Krisen er langt fra overstået, politikere og økonomer har ikke styr over hvad der sker, og arbejdsløsheden fortsætter med at stige.
- Jakob Nerup: DSB – op til 1000 skal fyres
Socialistisk Arbejderavis nr. 313, okt 11 – side 6
Note: Skandalerne står i kø hos DSB. IC4-togene kører stadig ikke, udliciteringen af Øresundsforbindelsen giver dundrende underskud, og forsinkelserne fortsætter. Og hvem skal betale prisen? Det skal op mod 1000 af DSB’s hårdtarbejdende ansatte.
- Jakob Nerup: Scandlines fyrer 100
Socialistisk Arbejderavis nr. 313, okt 11 – side 7
Note: 100 ansatte, der sejler på Gedser-Rostock færgen, mister deres arbejde. De arbejder i køkkenet, i kioskerne og på dækket. Deres job skal overtager af tyske arbejdere, når en ny færge sættes ind om et par år.
- Jakob Nerup: Mindst 250 fyres på hospitaler i Hovedstaden
Socialistisk Arbejderavis nr. 313, okt 11 – side 7
Note: Bedre sundhed gik alle partierne til valg på. Men virkeligheden ser anderledes brutal ud. I Region Hovedstaden skal der spares 305 millioner kr. og fyres mere end 250 ansatte. Det kan da umuligt give mere sundhed.
- Læserbrev: Fremtidsudsigterne for Glostrups børn og unge?
Socialistisk Arbejderavis nr. 313, okt 11 – side 11
Note: Glostrup Kommune er i gang med at ændre skolestrukturen drastisk – og dét på trods af indsigelser og advarsler fra lærere, pædagoger og skolebestyrelser fra hele kommunen.
- Morten Rasmussen: Fra Spanien til Danmark
Socialistisk Arbejderavis nr. 310, jul 11 – side 4
Note: En gruppe spaniere bosiddende her i landet har ikke kunne holde sig i ro, da de så deres landsmænd gå på gaden imod det udemokratiske system og den arbejdsløshed, mange af dem selv er flygtet fra. Med inspiration fra det spanske oprør har bevægelsen indtil nu indkaldt til demonstrationer på Rådhuspladsen i København hver søndag.
- Jørn Andersen: Krise og modstand
Socialistisk Arbejderavis nr. 310, jul 11 – side 6
Note: Magthaverne verden over har i dag to store problemer: Den globale verdenskrise siden efteråret 2008 presser profitterne og øger rivaliseringen mellem forskellige dele af den globale magtelite. Deres andet store problem er oprør og modstand fra neden.
- Christine Kyndi: 9 ud af 10 kommuner skal skære ned i 2012
Socialistisk Arbejderavis nr. 310, jul 11 – side 14
Note: FTF har lavet en rundspørge blandt kommunaldirektører om kommunernes økonomi i 2012. Ni ud af ti kommuner regner med at skære ned for at overholde regeringens krav om nulvækst.
- Jakob Nerup: Danmark og krisen – to virkeligheder
Socialistisk Arbejderavis nr. 310, jul 11 – side 15
Note: Dansk økonomi er i krise. Bruttonationalproduktet er faldet med 0,2 og 0,5 pct. de seneste kvartaler. Så er man i krise ifølge borgerlig økonomisk teori. Det afviser regeringen. Men hvad er det så?
- Jens F Andersen: Den skjulte arbejdsløshed
Socialistisk Arbejderavis nr. 310, jul 11 – side 16
Note: Hvorfor skjuler staten den reelle arbejdsløshed?
- Jens F Andersen: Radikalt bedrageri mod efterlønsmodtagere
Socialistisk Arbejderavis nr. 309, maj 11 – side 9
Note: Nu kan kun et rent rødt flertal redde efterlønnen. Det blev klart efter Radikale stemte for VKs 2020-plan. Kun et flertal efter et valg bestående af S, SF og EL kan sikre fremtiden for rigtig mange mennesker.
- Jørn Andersen: Krise og modstand under en ”rød” regering
Socialistisk Arbejderavis nr. 309, maj 11 – side 16
Note: Håbet om at komme af med VKO-regeringen ved næste valg er langt større end forventningerne til, hvad S-SF kan levere.
- Christine Kyndi: CSC-konflikten – kort gennemgang
Socialistisk Arbejderavis nr. 308, apr 11
Note: I juni 2009 startede forhandlingerne om ny overenskomst for de af de ansatte i CSC Danmark, der er organiseret i PROSA – det er 700 eller 1/3 af firmaets ansatte. Forhandlingerne brød sammen, men blev genoptaget i januar i år.
- Christine Kyndi: Vilde strejker mod regeringen
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 3
Note: ”Et varmt forår er i vente. Det er længe siden, vi har set den slags vilde strejker, hvor protester mod regeringens politik går ud over enkelte arbejdsgivere. Jeg tror, at der er sat ild til noget, der længe har ulmet, og vi vil komme til at opleve flere af den type konflikter inden valget.”
- Jakob L. Krogh: Fagbevægelsen mellem klassekamp og valgkamp
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 3
Note: Under parolen ”Til kamp for efterlønnen” var 5.000 tillidsfolk og fagligt aktive samlet til LO stormøde onsdag den 2. februar i Odense.
- Christine Kyndi: Nedskæringer på hospitaler i Region Midtjylland
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 6
Note: Når der skal skæres en halv milliard på hospitaler i Midtjylland skal der skæres dybt. Så dybt, at de borgerlige vælger at forlade forhandlingsbordet og overlader det til S og SF at gennemføre den dybt asociale politik, som er fastlagt af de borgerliges partifæller på Christiansborg.
- Jakob L. Krogh: LO indkalder til stormøde for efterlønnen
Socialistisk Arbejderavis nr. 305, jan 11
Note: For første gang i flere år vil LO samle tillidsrepræsentanter og fagligt aktive fra hele landet til fagligt stormøde for efterlønnen. Det sker 2. februar i Odense Congress Center fra kl. 12.30-16.30.
- 7,7 mia. fra den danske stat til irske banker
Socialistisk Arbejderavis nr. 304, dec 10 – side 16
Note: Situationen i Irland rammer også i Danmark. I 2004 købte Danske Bank National Irish Bank og Northern Bank, de er blandt de største banker i Irland. Men pga. krisen har National Irish Bank i 2010 indtil videre tabt 4,68 milliarder kroner, og Northern Bank har tabt næsten en halv milliard kroner.
- Jørn Andersen: Nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen: Igen stor stigning i fyringsvarsler
Socialistisk Arbejderavis nr. 303, nov 10
Note: For anden måned i træk er antallet af varslede fyringer steget kraftigt – fra 956 i august over 1981 i september til 3.591 i oktober. Ifølge 3F og Danske Bank skyldes det Vestas-fyringerne. Den konklusion understøttes dog ikke af en nærmere analyse af tallene.
- Jørn Andersen: Mens verden skriger på vindmøller: Vestas fyrer 3.000
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10
Note: Vindmøllekoncernen Vestas meddelte i dag (ti 26.10), at de vil fyre 3.000 medarbejdere, heraf langt de fleste i Danmark. Fyringerne kommer, mens verden skriger på vindmøller, og mens en ny fyringsbølge er på vej i både den offentlige og den private sektor.
- Jens Andersen: Unge ta’r ansvar
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 3
Note: Unge ta’r ansvar er et nyt initiativ bestående af en lang række ungdomsorganisationer, blandt andet LO Ungdom, DGS og PLS. Initiativets hovedformål er indtil videre at opreklamere demonstrationerne den 5. oktober og lave fordemonstrationer til dem i de forskellige byer.
- Det mener vi: Fagbevægelsen må tage ansvaret på sig
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 3
Note: Storstrejke i Spanien. 100.000 i demonstration i Bruxelles. Det foregik 29. september, hvor den europæiske fagbevægelse havde kaldt til aktionsdag over hele Europa mod nedskæringerne.
- Jørn Andersen: De kommunale nedskæringer: Nej til højere kommunal skat – nej til nedskæringer
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 8
Note: Mens kommuner landet over skærer ned, fyrer ansatte og tvinger de tilbageværende til at løbe hurtigere, er venstrefløjen nogle steder blevet fristet til at kræve højere kommunale skatter.
- Christine Kyndi: De kommunale nedskæringer: Kommunal ulighed
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 8
Note: De sidste 5 år er kommunaldirektørers løn steget med 51 pct. I 2005 var gennemsnitslønnen for kommunaldirektører 81.934 kr. om måneden, i 2010 er tallet 123.365 kr. Nogle kommunale direktørers løn er steget med 100.000 kr. om året. Og lønstigningerne de sidste 10 år er 3 gange så store som dem FOA’s medlemmer har fået.
- Hans Jørgen Vad: De kommunale nedskæringer: Nedskæringskampen i Århus
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 9
Note: I 2006 havde vi den mest omfattende kamp mod kommunale nedskæringer, der nogensinde er set i Århus. Her kulminerede en tre ugers vild strejke den 3. oktober i en kæmpe-demonstration med over 25.000 deltagere.
- Jakob L. Krogh: De kommunale nedskæringer: Store protester i København
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 9
Note: Budgettet i Københavns kommune blev ikke så dårligt som budget-udspillet. Men det kommer stadig til at ramme børnefamilierne. Det indeholder bl.a. takststigninger i daginstitutionerne på 62 mio. kr., svarende til ca. 120 kr. for et barn i vuggestue. Alligevel skal der stadig spares 120 millioner på børnene.
- Jens Andersen: De kommunale nedskæringer: Skolelukninger i Odense Kommune
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 – side 9
Note: Stina Villumsen (SF) som er rådmand for børn og unge-området i Odense Kommune har henover sommeren i samarbejde med sin administration udarbejdet en plan for at gennemføre store omlægninger af skolestrukturen i Odense. Udarbejdelsen af planen er sket i hemmelighed for at undgå offentlig debat, og er først blevet offentliggjort kort tid før budgettet for det kommende år skal vedtages.
- Odense: Stormøder og demonstrationer mod skolelukninger
Socialistisk Arbejderavis nr. 301, sep 10 – side 3
Note: Odense kommune skal spare 180 millioner. SF’s rådmand, Stina Willumsen, har fremlagt en plan for „Fremtidens Skole“. Planen indeholder årlige besparelser fra 37 mio. kr., stigende til 72 mio. kr. Syv skoler skal lukkes.
- Jesper Juul Mikkelsen: Den økonomiske krise: Et nyt kapitel i klassekampen
Socialistisk Arbejderavis nr. 299, jul 10 – side 2
Note: Den globale krise bliver udnyttet til det yderste af magthaverne rundt om i Europa, udnyttet til at angribe arbejderklassen.
- Hans Jørgen Vad: Kampvilje på stormødet i Fredericia
Socialistisk Arbejderavis nr. 298, jun 10 – side 7
Note: Det var ikke kampviljen, der fejlede noget, da 3.500 tillidsfolk mødtes torsdag den 20. maj i Fredericia. Og det skete vel at mærke før indholdet af regeringens plan var kendt.
- Hans Jørgen Vad: En regering uden legitimitet må gå af: Hovedparolen bør være „Valg nu!“
Socialistisk Arbejderavis nr. 298, jun 10 – side 7
Note: Den seneste udvikling nødvendiggør, at Enhedslisten omlægger sin strategi betydeligt. Den folkelige reaktion på indgrebet viser, at regeringen har mistet sin opbakning og dermed sin legitimitet. Derfor er det utilstrækkeligt med gentagelser af, hvad en ny regering skal gøre. Hovedparolen må være, at vi skal have valg nu – hvilket betyder at regeringen må gå af.
- Christine Kyndi: Krisepakken: Klassetæsk eller klassekamp?
Socialistisk Arbejderavis nr. 298, jun 10 – side 8
Note: Hvis ikke man er indstillet på at betale for kapitalismens krise, enten ved at arbejde en time mere om ugen – som S og SF foreslår, eller ved at acceptere store forringelser af velfærden – som VKO foreslår, er der ikke meget håb at finde i Folketinget.
- FOA i front mod fyringsplaner
Socialistisk Arbejderavis nr. 297, apr 10 – side 12
Note: FOA indkalder alle afdelinger og tillidsrepræsentanter til stormøde om regeringens plan om at fyre 8000 – forbundet opfordrer den øvrige fagbevægelse til at gå med i samlet front mod nedskæringer. Det ser foreløbigt ud til, at blandt andre DLF, BUPL, HK-Kommunal og SL bliver medarrangører.
- Christine Kyndi: Stop nedskæringerne – lad de rige betale for krisen
Socialistisk Arbejderavis nr. 297, apr 10 – side 12
Note: Nu er krisen over os, og ifølge Lars Løkke er det nu, vi skal udvise „økonomisk ansvarlighed“. Derfor fortalte han efter et regeringsseminar om sin plan om at smide i alt 20.000 kommunalt- og statsansatte bag i arbejdsløshedskøen, hvorfra håbet om at finde et nyt job er forsvindende lille.
- Jakob L. Krogh: Danish Crown fyrer for at sikre milliardoverskud
Socialistisk Arbejderavis nr. 296, mar 10 – side 8
Note: Danish Crown fyrede d. 22. marts 850 medarbejdere, og en del af produktionen flyttes til Tyskland. På Danish Crowns tyske slagteri i Oldenburg underbetales arbejderne. I januar kom det frem, at 32 rumænere kun havde fået 20 kroner i timen for natarbejde, selvom de var lovet omkring 50 kroner.
- Strejker kan stoppe fyringerne på hospitalerne
Socialistisk Arbejderavis nr. 294, jan 10
Note: Regionerne skal samlet set spare 986 millioner. Derfor bliver der i disse dage delt 1.000 fyresedler ud på de danske hospitaler. Alene på Hvidovre Hospital skal der fyres 225.
- Jørn Andersen: Regeringen vil skære ned
Socialistisk Arbejderavis nr. 295, feb 10 – side 9
Note: Regeringen rasler med sablerne. Regningen for den økonomiske krise skal betales, og regeringen er ikke i tvivl: Det er ikke banker og spekulanter, men almindelige arbejdere, studerende og pensionister, den vil sende regningen til.
- Poul Erik Kristensen: Masser af skjult arbejdsløshed
Socialistisk Arbejderavis nr. 291, sep 09 – side 7
Note: I løbet af det seneste år er arbejdsløsheden eksploderet.
- Poul Erik Kristensen: Arbejdsløsheden betyder færre strejker og lønnedgang
Socialistisk Arbejderavis nr. 291, sep 09 – side 7
Note: Den stigende arbejdsløshed under finanskrisen har ikke kun skabt usikkerhed om fremtiden og økonomien hos mange danskere. Den har også haft en lang række negative konsekvenser for forholdende på arbejdsmarkedet.
- Lars Løkkes svar til de arbejdsløse: Mere statsstøtte til banker og virksomheder
Socialistisk Arbejderavis nr. 290, aug 09 – side 7
Note: Arbejdsløsheden stiger til over 100.000, 6.400 mangler praktikplads, og 7.500 er ikke blevet optaget på universitet. Krisen er slået igennem i Danmark. Regeringen har givet milliarder til bankerne, uden at det har stoppet stigningen i arbejdsløsheden.
- Nationalisér Lindø
Socialistisk Arbejderavis nr. 290, aug 09 – side 7
Note: I midten af august offentliggjorde A.P. Møller-Mærsk, at Lindø værftet lukker Dermed mister 2.500 deres job på selve værftet og næsten lige så mange, der arbejder for underleverandører til Lindø.
- Krisen presser lønnen
Socialistisk Arbejderavis nr. 287, mar 09 – side 4
Note: Over halvdelen – 54 pct – af danske lønmodtagere med arbejde er parate til at gå mindst fem procent ned i løn, hvis alternativet er en fyring, skriver Ugebrevet A4. 26 procent er endda villige til at acceptere en lønnedgang på mindst 10 procent.
- 3F: Ledigheden eksploderer
Socialistisk Arbejderavis nr. 287, mar 09 – side 4
Note: „Arbejdspladser falder som fluer i yderområderne – også kendt som „Den rådne banan“. Fra juli til januar er ledigheden her steget med 140 procent.“
- Gi’ dem fyresedlerne tilbage
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 1
Note: Krisen er for alvor kommet til Danmark. For kun et par måneder siden virkede det som noget, der foregik i en anden verden. På børserne, i USA eller England, på direktionsgangene – i hvert fald langt væk fra de flestes almindelige hverdag.
- Det mener vi: Stop skattereform og fyringer – Gør som de studerende: Sig nej
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 3
Note: Først to bankpakker, så en skattereform, og det næste de snakker om er en „vækstpakke“. Alt sammen mens fyresedlerne fordeles i store bundter.
Krisen er over os, og den samlede elite fra Fogh til Mærsk, Dansk Industri og hele raden af økonomiske eksperter er enige om, at det er os, der skal betale.
- Anne A. Lange: Studerende protesterer mod SU-angreb
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 5
Note: Tusinder af studerende protesterer mod forslaget til ny skattereform. Hundredvis har deltaget i protestmøder landet over. Samtlige elev- og studenterorganisationer opfordrer til modstand. Fagforeninger bakker op, og to Facebook-grupper har på få dage hver fået over 60.000 medlemmer.
- Poul Erik Kristensen: Fyringer, fyringer, fyringer ...
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 6
Note: Antallet af arbejdsløse stiger fortsat med raketfart – og intet tyder på, at det stilner af i nær fremtid.
- Poul Erik Kristensen: Skattereform: Større ulighed mellem rig og fattig
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 6
Note: Det er i grove træk tankerne bag det forslag til skattereform, som regeringens Skattekommission fremlagde 2. februar.
- Jakob Nerup: Hvem skal nu betale?
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 7
Note: Nu er krisen kommet for at blive. Det er ikke længere kun en finanskrise. Arbejdsløsheden eksploderer, ordrebøgerne er tomme og utrygheden vokser. Det store spørgsmål er så hvordan vi kommer krisen til livs og hvem der skal betale.
- Jakob Nerup: Enhedslistens faglige konference: Faglig kamp mod krisen
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 14
Note: Arbejderne er de første som betaler for krisen. Mange bliver arbejdsløse og mange bliver presset af arbejdsgiverne. Truslen om fyringer kan få folk til at gå ned i løn eller knokle mere. Det kan få fagbevægelsen til at holde igen på lønkravene til overenskomstforhandlingerne i foråret 2010. Det kan få folk til at se stort på klimakrisen for at firmaet kører videre.
- Ole Andersen: Bankpakke 2
Socialistisk Arbejderavis nr. 285, jan 09 – side 4
Note: Knap er den sød juletid ovre, før der igen tales vidt og bredt om pakker. Ja, der er faktisk kun tale om en enkelt pakke. Men hvilken pakke. Den omtalte pakke er en pakke med det lidet poetiske navn Bankpakke 2.
- Poul Erik Kristensen: Krisen er også kommet til Danmark
Socialistisk Arbejderavis nr. 285, jan 09 – side 5
Note: Ansvarlige politikere og erhvervsledere er i øjeblikket blåviolette i hovederne – og de har nærmest blodsprængte øjne.
- Aktionsprogram for et solidarisk samfund
Socialistisk Revy nr. 14, maj 99 – side 14
Note: Arbejde til alle; Stop massefyringer og lukninger; Ingen privatiseringer – genopret og udbyg den sociale velfærd; En solidarisk udvikling kræver; Sådan støtter du; Aktionsprogram i praxis
- Jens Loller: Aktionsprogrammet: Giver gode diskussioner
Socialistisk Revy nr. 14, maj 99 – side 14
Note: Som socialister oplever vi tit, at vi er i mindretal. Det sætter sine naturlige begrænsninger på den indflydelse, vi har på samfundsudviklingen.
- Jens Loller: Brug aktionsprogrammet
Socialistisk Revy nr. 14, maj 99 – side 14
Note: Forslag til udtalelse på Lager og Handels generalforsamling d.3/5: Bevar velfærden
- Interview om aktionsprogram: "Jeg mærker efter, hvad der er rigtigt og forkert"
Socialistisk Revy nr. 14, maj 99 – side 15
Note: “Jeg er meget enig i aktionsprogrammets krav,” fortæller Pia Rasmussen, som er kasserer i SID-Industri, Århus.
Der blev fundet 65 artikler
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe